Accueil | Isolatie | Isolatie van vloeren en kelders

Isolatie van vloeren en kelders

VLOERISOLATIE

Ongeveer 10% van de warmte gaat verloren langs de vloer (vloer of vloerplaat van de benedenverdieping, plafond van de kelder of de spouw …)
Ongeveer 10% van de warmte gaat verloren langs de vloer (vloer of vloerplaat van de benedenverdieping, plafond van de kelder of de spouw …) De temperatuur van een niet-geïsoleerde vloer bedraagt in een woning ongeveer 11 °C. Met een goed geïsoleerde vloer haalt u gemiddeld 20°C, wat veel aangenamer aanvoelt.

Optie 1: Isolatie via het kelderplafond:

Dit is de efficiëntste methode. De isolatie vormt een scherm tussen de koude en vaak vochtige lucht in de kelder en de benedenverdieping. De thermische isolatie is dus optimaal. Het voordeel is dat er geen afbraakwerken aan te pas komen. Het isolatiemateriaal bestaat uit stijve platen, gespoten polyurethaanschuim of glaswol.

Optie 2: Er is geen kelder, maar wel een spouw.

Als de spouw voldoende hoog is, wordt dezelfde techniek gebruikt als in optie 1. Is de spouw lager dan 40 cm, dan kunnen isolerende granulen van geëxpandeerd polystyreen worden ingeblazen.

Optie 3: Isolatie boven de vloer op de benedenverdieping

Als de woning geen kelder of spouw heeft, kan de vloer langs boven worden geïsoleerd. Deze oplossing is uitstekend bij een totaalrenovatie.

Na verwijdering van de vloerbekleding wordt op het hele vloeroppervlak op de benedenverdieping polyurethaanschuim gespoten. Na verwijdering van de vloerbekleding wordt op het hele vloeroppervlak op de benedenverdieping polyurethaanschuim gespoten. Voor een perfecte isolatie is ten minste 12 cm polyurethaanschuim nodig.

Professioneel en betrouwbaar.

Een betrouwbare partner voor isolatie.
en de renovatie van uw woning

Volledig vergund en verzekerd.

Betaalbare en concurrerende prijzen.

Een kwaliteit die erkend en gecontroleerd wordt.

Meer dan 30 jaar ervaring