Accueil | Zonne-energie

Zonne-energie

Plaats uw zonnepanelen met Forisol

WAAROM OVERSCHAKELEN OP ZONNE-ENERGIE?

Fotovoltaïsche panelen zijn de beste oplossing om te voldoen aan de energiebehoeften van uw woning. Door de stijgende energieprijzen en het toenemend verbruik van elektriciteit (elektrische wagens, warmtepomp, …) dalen de prijzen van de fotovoltaïsche panelen en premies zorgen ervoor dat ze heel rendabel zijn.

Goede redenen om over te schakelen op fotovoltaïsche energie:

  • Energie geproduceerd door zonnepanelen is gratis, schoon en onuitputtelijk.
  • Door fotovoltaïsche panelen te installeren, verlaagt u aanzienlijk de elektriciteitsfactuur en verkleint u uw koolstofafdruk, een zeer constructieve manier om bij te dragen tot de energietransitie.
  • Een zeer rendabele investering: Fotovoltaïsche panelen zijn gemiddeld na 5 jaar afgeschreven.
  • Zonnepanelen gaan gegarandeerd 25 tot 30 jaar mee.
  • Fotovoltaïsche panelen zijn recycleerbaar.

HOE WERKT EEN FOTOVOLTAÏSCHE INSTALLATIE?

Door de lichtsterkte kunnen de panelen gelijkstroomelektriciteit produceren. De ondulator zet deze stroom om in elektriciteit die compatibel is met het net van uw woning. U kunt de werking en de prestaties van uw installatie online opvolgen.

Met een opslagsysteem met batterij waarin u de overtollige geproduceerde energie opslaat, bent u 100% autonoom. U blijft aangesloten op het net om elektriciteit te nemen indien nodig of om uw teveel aan energie te injecteren.

Forisol is de referentie-installateur in uw regio. Contacteer Forisol voor de analyse van uw behoeften, een gratis prijsbestek en een rentabiliteitsstudie.

ZONNEBOILER - THERMISCHE ZONNEPANELEN

Sinds 2005 installeren wij thermische zonneboilers. Een thermische boiler is de ideale aanvulling voor uw sanitaire warmwaterproductie-installatie. Een zonneboiler gecombineerd met thermische zonnepanelen levert een aanzienlijke besparing op. Onze klanten besparen gemiddeld 70% van de energie nodig voor warmwaterproductie.

Het werkingsprincipe is vrij eenvoudig: het thermische zonnepaneel vangt de warmte van de zonnestralen op om warm water te produceren dat vervolgens kan worden gebruikt door de zonneboiler. Dit systeem produceert sanitair warm water ter ondersteuning van het traditionele systeem.

Denkt u eraan om een zonneboiler te installeren? Maak een afspraak met onze technisch consulent, hij zal u een gratis gepersonaliseerde studie aanbieden.

Warmtepomp en vloerverwarming.

Een warmtepomp produceert het hele jaar door energie en maakt aanzienlijke besparingen mogelijk.

Hét grote voordeel van een warmtepomp: ze produceert tot vier keer meer energie dan ze nodig heeft om te functioneren.

Een warmtepomp is vandaag het meest rendabele verwarmingssysteem. In zeer goed geïsoleerde woningen produceren onze klanten die kozen voor een lucht-water warmtepomp gecombineerd met fotovoltaïsche panelen tot 100% van hun verwarmingsenergie.

DE WARMTEPOMPEN

Zowel lucht-lucht warmtepompen als lucht-water warmtepompen zijn beide lucht-water warmtepompen, die op elektriciteit werken en gebruik maken van de warmte uit de buitenlucht. Maar ze geven de gebruikte lucht niet op dezelfde manier af: een lucht-lucht warmtepomp geeft de warmte af via geventileerde lucht, terwijl een lucht-water warmtepomp een centrale verwarming, vloerverwarming of radiatoren vereist.

In beide gevallen moet rekening worden gehouden met de isolatie van het gebouw waarin de warmtepomp zal worden geïnstalleerd. Als uw huis slecht geïsoleerd is, zullen zowel de warmtepomp als elk ander verwarmingssysteem niet efficiënt werken. Het is ideaal om energie-renovatiewerkzaamheden uit te voeren voordat de installatie plaatsvindt om warmteverlies te voorkomen.

LUCHT-WATER WARMTEPOMP

Een lucht-water warmtepomp is perfect als ze wordt gecombineerd met vloerverwarming. U kunt ze ook combineren met radiatoren die zijn aangepast aan lage temperaturen (groter verwarmingsoppervlak)

Lucht-water warmtepompen halen de warmte uit de lucht en geven ze door via het watercircuit van uw radiatoren of vloerverwarming. Deze warmtepompen kunnen worden gebruikt voor verwarming en voor de productie van sanitair warm water. Ze zijn dus perfect geschikt voor gerenoveerde woningen.

LUCHT/ LUCHT WARMTEPOMP

Enkele goede redenen om een lucht-lucht warmtepomp te installeren:

Een lucht-lucht warmtepomp verlaagt uw energiefactuur!

Een lucht-lucht warmtepomp produceert meer energie dan ze verbruikt. Ze heeft een uitstekende energieprestatiecoëfficiënt en is zeer zuinig.

De lucht-lucht warmtepomp zorgt het hele jaar door voor de ideale temperatuur: ze verwarmt wanneer nodig en koelt uw woning als het buiten te warm is.

De lucht-lucht warmtepomp kan een groot volume lucht heel snel verwarmen of koelen.

De binnenunits passen perfect in de leefruimten.

Een lucht-lucht warmtepomp laat zich eenvoudig en snel installeren.

De binnenunits van de lucht-lucht warmtepompen van de nieuwe generatie zijn amper te horen en hebben een regeling (nacht en stille modus) die het geluidscomfort van de bewoners garandeert. Sommige binnenunits kunnen in de kelder of in het verlaagd plafond worden geïnstalleerd en kamer per kamer worden geregeld.

Het onderhoud van warmtepompen is heel eenvoudig. U hoeft enkel de filters van de binnen- en buitenunits twee keer per jaar te reinigen en de warmtepomp jaarlijks te ontstoffen.

BATTERIJ EN LAADPALEN

Een thuisbatterij zorgt ervoor dat u meer elektriciteit verbruikt die werd geproduceerd door uw zonnepanelen. Als uw installatie meer elektriciteit produceert dan u verbruikt, slaat de thuisbatterij die elektriciteit op. Ze wordt verbruikt als de installatie te weinig of geen elektriciteit produceert, bijvoorbeeld ‘s nachts of bij bewolkt weer Bij een stroompanne beschikt u bovendien altijd over elektriciteit dankzij uw batterij (als die is uitgerust met een EMS).

Een thuisbatterij is bijzonder interessant als u met een elektrische wagen rijdt.

Een gemiddelde thuisbatterij heeft immers een capaciteit van 5 à 10 kWh en een batterij van een elektrische wagen van gemiddeld 50 kWh kan voldoende energie leveren om de avond door te komen zonder een elektriciteitspanne te riskeren, terwijl u aanzienlijk bespaart op de elektriciteitsfactuur.

Met één batterijlading kunt u uw woning in theorie 5 dagen lang van elektriciteit voorzien. Een elektrische wagen heeft een capaciteit van gemiddeld 50 kWh per dag of vaak zelfs meer, terwijl een Belgisch gezin gemiddeld 9,5 kWh per dag nodig heeft. Eén batterijlading kan dus volstaan voor 5 dagen als u intussen uw wagen niet oplaadt.

Thuisbatterijen worden steeds efficiënter en tegelijk ook goedkoper …

De bekendste merken zijn: Huawei, Solar Watt, LG, Tesla…

LAADPALEN

Met een thuislaadpaal kunt u uw wagen sneller en veiliger opladen dan via een klassiek stopcontact. Bovendien is zo’n laadpaal goedkoper en handiger in het gebruik dan openbare oplaadpalen.

Professional en betrouwbaar.

Een betrouwbare partner voor isolatie.
en de renovatie van uw woning

Volledig vergund en verzekerd.

Affordable en concurrerende prijzen.

Une kwaliteit die erkend en gecontroleerd wordt.

Meer dan 30 jaar ervaring