Accueil | Warmtepomp en ventilatie.

Warmtepomp en ventilatie.

Warmtepomp en vloerverwarming.

Een warmtepomp produceert het hele jaar door energie en maakt aanzienlijke besparingen mogelijk.

Hét grote voordeel van een warmtepomp: ze produceert tot vier keer meer energie dan ze nodig heeft om te functioneren.

Een warmtepomp is vandaag het meest rendabele verwarmingssysteem. In zeer goed geïsoleerde woningen produceren onze klanten die kozen voor een lucht-water warmtepomp gecombineerd met fotovoltaïsche panelen tot 100% van hun verwarmingsenergie.

DE WARMTEPOMPEN

Zowel lucht-lucht warmtepompen als lucht-water warmtepompen zijn beide lucht-water warmtepompen, die op elektriciteit werken en gebruik maken van de warmte uit de buitenlucht. Maar ze geven de gebruikte lucht niet op dezelfde manier af: een lucht-lucht warmtepomp geeft de warmte af via geventileerde lucht, terwijl een lucht-water warmtepomp een centrale verwarming, vloerverwarming of radiatoren vereist.

In beide gevallen moet rekening worden gehouden met de isolatie van het gebouw waarin de warmtepomp zal worden geïnstalleerd. Als uw huis slecht geïsoleerd is, zullen zowel de warmtepomp als elk ander verwarmingssysteem niet efficiënt werken. Het is ideaal om energie-renovatiewerkzaamheden uit te voeren voordat de installatie plaatsvindt om warmteverlies te voorkomen.

LUCHT-WATER WARMTEPOMP

Een lucht-water warmtepomp is perfect als ze wordt gecombineerd met vloerverwarming. U kunt ze ook combineren met radiatoren die zijn aangepast aan lage temperaturen (groter verwarmingsoppervlak)

Lucht-water warmtepompen halen de warmte uit de lucht en geven ze door via het watercircuit van uw radiatoren of vloerverwarming. Deze warmtepompen kunnen worden gebruikt voor verwarming en voor de productie van sanitair warm water. Ze zijn dus perfect geschikt voor gerenoveerde woningen.

LUCHT/ LUCHT WARMTEPOMP

Enkele goede redenen om een lucht-lucht warmtepomp te installeren:

Een lucht-lucht warmtepomp verlaagt uw energiefactuur!

Een lucht-lucht warmtepomp produceert meer energie dan ze verbruikt. Ze heeft een uitstekende energieprestatiecoëfficiënt en is zeer zuinig.

De lucht-lucht warmtepomp zorgt het hele jaar door voor de ideale temperatuur: ze verwarmt wanneer nodig en koelt uw woning als het buiten te warm is.

De lucht-lucht warmtepomp kan een groot volume lucht heel snel verwarmen of koelen.

De binnenunits passen perfect in de leefruimten.

Een lucht-lucht warmtepomp laat zich eenvoudig en snel installeren.

De binnenunits van de lucht-lucht warmtepompen van de nieuwe generatie zijn amper te horen en hebben een regeling (nacht en stille modus) die het geluidscomfort van de bewoners garandeert. Sommige binnenunits kunnen in de kelder of in het verlaagd plafond worden geïnstalleerd en kamer per kamer worden geregeld.

Het onderhoud van warmtepompen is heel eenvoudig. U hoeft enkel de filters van de binnen- en buitenunits twee keer per jaar te reinigen en de warmtepomp jaarlijks te ontstoffen.

PERFORMANTE VENTILATIE MET WARMTETERUGWINNING

Gezond wonen en energie besparen

Energie besparen

In moderne woningen gaat tot 50% van de verwarmingsenergie verloren als u de kamers verlucht.

Een ventilatiesysteem met warmteterugwinning recupereert meer dan 90% van de warmte van de afgevoerde lucht en beperkt het warmteverlies dus aanzienlijk.

Weg met pollen en stof

Alle studies tonen aan dat lawaai en vervuiling de grootste bronnen van hinder zijn. In de bewoonde regio’s is die hinder nog groter. In de bewoonde regio’s is die hinder nog groter.

Bovendien hebben heel wat mensen, onder wie veel kinderen, last van allergieën (tegenwoordig ongeveer één persoon op drie).

Ons ventilatiesysteem verwijdert tot 95% van de pollen en het stof die de woningen binnendringen.

Geen geluidshinder

De geluiden van buiten blijven buiten, in tegenstelling tot bij verluchtingssystemen met roosters waarbij de buitengeluiden ook binnen hoorbaar zijn. De ventilatie werkt nagenoeg geruisloos.

Koele lucht in de zomer

Onze ventilatiecentrales kunnen worden uitgerust met een bypass. In de zomer daalt de temperatuur heel geleidelijk enkele graden. De woning wordt geventileerd en u bent beschermd tegen vervuiling.

Sinds 2006 heeft FORISOL al honderden ventilatiesystemen met warmteterugwinning geïnstalleerd. Die expertise stellen wij graag tot uw dienst.

Mijtachtigen

Mijtachtigen zijn ons dagelijkse gezelschap. Ze zijn onzichtbaar en worden beschermd door het comfort van de moderne woning waarin ze zich makkelijk kunnen ontwikkelen.

Hun uitwerpselen, eitjes en kadavers veroorzaken allergiesymptomen als we ze inademen. Zowel dood als levend werken ze allergieën in de hand.

Vooral in de bedden zijn ze verantwoordelijk voor allergiesymptomen, vooral ‘s morgens en ‘s nachts in de vorm van een neusverkoudheid of astma.
Mijtachtigen zitten ook in de woning: in het vast tapijt of tapijt, in kleding, in stoelvullingen, … Ze voeden zich met menselijke huidschilfers.

Een goede ventilatie is uitstekend om mijtachtigen te voorkomen.

Professional en betrouwbaar.

Een betrouwbare partner voor isolatie.
en de renovatie van uw woning

Volledig vergund en verzekerd.

Affordable en concurrerende prijzen.

Une kwaliteit die erkend en gecontroleerd wordt.

Meer dan 30 jaar ervaring