Accueil | Isolatie | MUURISOLATIE

MUURISOLATIE

FORISOL is een onderneming gespecialiseerd in thermische isolatie langs de binnenkant of langs de buitenkant van de muren.

Sinds meer dan 30 jaar beschikken wij over een specifiek departement dat alle knowhow verenigt op het vlak van thermische isolatie en alle competenties voor het verkrijgen van steun en subsidies die eigenaars helpen om de kosten van hun project zo laag mogelijk te houden. In sommige gewesten moet u voorafgaand aan de werken een energieaudit laten uitvoeren.

ISOLATIE VAN DE MUREN LANGS DE BUITENKANT

De buitenmuren zijn na het dak de tweede bron van warmteverlies (20 à 25 %) in een woning. . Daarom is het isoleren van de buitenmuren een ideale oplossing.

U kunt er energie mee besparen en uw huis een nieuwe look geven. De isolatie loopt door over alle behandelde gevels en heft de meeste koudebruggen op. De behandelde muur slaat de warmte op (thermische inertie). De voordelen: de bewoonbare oppervlakte wordt beschermd en zowel de thermische als de akoestische prestaties worden verbeterd.

Voor deze techniek moet vaak een stedenbouwkundige vergunning worden aangevraagd. Bovendien moeten de dorpels, ramen, kroonlijsten worden aangepast … Ze wordt daarom aanbevolen voor totaalrenovatie.

Isolatie met pleister

De techniek bestaat erin om het gebouw te omhullen met een volledig hermetische isolerende laag (meestal EPS). Die wordt bevestigd met pluggen of met behulp van mortellijm rechtstreeks op de gevelmuur van uw woning gekleefd De isolatie wordt bedekt met een eerste hechtingspleister met een glasvezelgaas en vervolgens met een grondlaag om de pleister te effenen.Op dat geheel komt nog een afwerkpleister of baksteenstrippen. Wij bieden u een ruime keuze aan kleuren en stijlen van de gevelbepleistering. De gevel heeft een gelijkmatig uitzicht en past dus zowel bij moderne als bij traditionele bouwstijlen.

Isolatie met gevelbekleding

De isolatie wordt in dit geval aangebracht op een skelet dat op de buitenmuur wordt bevestigd. Ze wordt tegen de weersinvloeden beschermd door een regenscherm en een gevelbekleding. U kunt kiezen tussen traditionele houten gevelbekledingen, houten panelen, terracotta of composietbekledingen.

SPOUWMUURISOLATIE

Spouwmuren zijn muren met een holle ruimte, de spouw, die eveneens kunnen worden geïsoleerd. De spouw wordt gevuld met polystyreenballetjes of er wordt polyurethaanschuim geïnjecteerd via kleine gaatjes in de muurvoegen. De spouw wordt gevuld met polystyreenballetjes of er wordt polyurethaanschuim geïnjecteerd via kleine gaatjes in de muurvoegen. Dit type isolatie is enkel mogelijk als de spouw volledig vrij is. Om daar zeker van te zijn, is een voorafgaand onderzoek door een vakman aangewezen.

ISOLATIE VAN DE MUREN LANGS DE BINNENKANT

Als de muren om de een of andere reden niet langs de buitenkant kunnen worden geïsoleerd – de gevel bevindt zich aan de straatkant (en de isolatie zou plaats innemen op het voetpad) of u wilt het cachet van uw oude gevel bewaren – dan is isolatie langs de binnenkant een mogelijk alternatief. Deze isolatie moet met veel zorg worden uitgevoerd. Onder meer het dampscherm moet behoorlijk worden aangebracht om condensatierisico’s te vermijden.

Hoe dan ook moeten aanpassingen worden voorzien voor de elektriciteitspunten, de sanitaire punten, …

Voorzetwand op skelet

Bij deze methode wordt op de binnenmuur een metalen of houten skelet bevestigd. Vervolgens wordt de isolatie aangebracht tussen de stijlen van dit skelet. Ten slotte wordt een afwerklaag aangebracht, bijvoorbeeld gipsplaten of houten lambriseringen. Het isolatiemateriaal is meestal glaswol of gespoten polyurethaanschuim.

Verlijmde voorzetwand

Er bestaan ook isolatieplaten die al voorzien zijn van een afwerklaag en dus rechtstreeks op de binnenmuur kunnen worden gekleefd. Deze platen zijn samengesteld uit een gipsplaat en een stijf isolatiemateriaal zoals geëxpandeerd polystyreen (EPS) of glaswol met hoge densiteit.

De binnenmuur moet voor deze methode in goede staat verkeren, zonder oneffenheden.

Professional en betrouwbaar.

Een betrouwbare partner voor isolatie.
en de renovatie van uw woning

Volledig vergund en verzekerd.

Affordable en concurrerende prijzen.

Une kwaliteit die erkend en gecontroleerd wordt.

Meer dan 30 jaar ervaring