Accueil | Dak

Dak

FORISOL stelt u haar competentie en knowhow ter beschikking voor al uw dakwerken, zowel nieuwbouw als renovatie. . Op deze werken geniet u 10 jaar garantie.

FORISOL is een erkende onderneming, wat betekent dat u voor de uitvoering van de werken verschillende gewestelijke premies kunt aanvragen.

Onze showroom biedt een ruime keuze aan dakpannen: van terracotta, van beton, platte dakpannen, van natuurlijke lei of kunstlei, …

Een dakrenovatieproject? Schakel een professional in.

Dak

PANNENDAKEN

Onze showroom biedt een ruime keuze aan dakpannen: van terracotta, van beton, platte dakpannen, van natuurlijke lei of kunstlei, …

DAKSBEDEKKING IN LEIEN

De synthetische lei is lichter dan de natuurlijke lei en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het heeft echter een kortere levensduur van 30 tot 35 jaar. De helling van uw dak moet minimaal 25% zijn om bedekt te kunnen worden met leien.

ZINKWERK

Onze dakdekkers staan tot uw dienst voor alle zinkwerken, kroonlijsten, dakgoten, hanggoten en regenafvoerpijpen, …

PLAT DAK

PLAT DAK VAN EPDM

Uitgevoerd in één laag synthetische rubber die uitstekend bestand is tegen extreme weerinvloeden, uv-stralen en ozon, met een gemiddelde levensduur van 50 jaar. EPDM biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het materiaal staat garant voor een totale dichtheid van het dak. EPDM is duurzaam en dus milieuvriendelijk en ook recycleerbaar.

PLAT DAK VAN ROOFING

Uitgevoerd met bitumenrollen (roofing) of Derbigum.

Hou rekening met de bijkomende kosten voor de isolatie en eventueel voor de verwijdering van de oude dakbedekking en van de ballastlagen.

ZINKEN DAK:

Zink geeft het gebouw een zeker cachet en zorgt voor reliëf in de architectuur. Levenslange garantie: de duurzaamheid wordt geraamd op honderd jaar. Wij zorgen voor uw zinken dak met staande naad.

DAKISOLATIE LANGS DE BINNENKANT

Een slecht geïsoleerd dak betekent 30% meer verwarmingskosten. Een goed geïsoleerd dak verbetert uw comfort in de winter en beschermt u tegen de hitte in de zomer. Het verhoogt de energieprestaties van uw gebouw (EPB). FORISOL is een erkende onderneming, wat betekent dat u voor de uitvoering van uw isolatiewerken de verschillende gewestelijke en gemeentelijke premies kunt aanvragen.

De oplossingen

Glaswolisolatie

Als de zolder niet is ingericht of als uw dak een kapconstructie of dakspant heeft, kan de isolatie rechtstreeks tussen de kepers of de spanten worden aangebracht. Als dat niet het geval is of als de isolatie te dik is, wordt op het gebinte een houten of metalen latwerk gemonteerd waarin de isolatie wordt aangebracht. Het isolatiemateriaal is meestal glaswol met een dikte van minstens 22 cm. . Een dampscherm is noodzakelijk en wordt zorgvuldig geplaatst door onze teams. Het dampscherm vermijdt condensatierisico’s en garandeert de luchtdichtheid. Het geheel wordt afgewerkt met gipsplaten die worden aangebracht op latten.

Gespoten polyurethaanschuim:

Het isolatiemateriaal is polyurethaanschuim dat tussen de kepers of spanten wordt gespoten.

FORISOL gebruikt PU-schuim van hoge kwaliteit om een hoge isolatiewaarde te verkrijgen, zelfs met een beperkte dikte. Om de luchtdichtheid te verhogen en condensatierisico’s te vermijden, wordt een dampscherm aangebracht. Het geheel wordt afgewerkt met gipsplaten die worden aangebracht op latten.

Zoldervloerisolatie

Als de zolder niet is ingericht, verdient het de voorkeur om de zoldervloer te isoleren.

Als die vloer nog niet is geplaatst, kan de isolatie tussen de vloerbalken worden aangebracht. Ligt er al een betonnen of houten vloer, dan wordt de isolatie daar bovenop geplaatst. FORISOL gebruikt in dat geval beloopbare stijve isolatieplaten. Deze vloerisolatie biedt het voordeel dat het te isoleren volume beperkt blijft, wat een bijkomende energiebesparing betekent.

We zullen zo snel mogelijk antwoorden en bieden u een onverslaanbare verhouding tussen kwaliteit en prijs aan.

FORISOL RENOVEERT EN ISOLEERT UW DAKEN.

Een slecht geïsoleerd dak betekent 30% meer verwarmingskosten. Een goed geïsoleerd dak verbetert uw comfort in de winter en beschermt u tegen de hitte in de zomer. Het verhoogt de energieprestaties van uw gebouw (EPB).

FORISOL is een erkende onderneming, wat betekent dat u voor de uitvoering van uw isolatiewerken de verschillende gewestelijke premies kunt aanvragen.

DAKISOLATIE LANGS DE BUITENKANT

Hellende daken worden gewoonlijk langs de binnenkant geïsoleerd. Ook isolatie langs de buitenkant is echter mogelijk. . Een dak dat langs de buitenkant wordt geïsoleerd, noemen we een “sarkingdak”’. Deze moderne manier van isoleren biedt enkele voordelen in vergelijking met de traditionele methode.

Voordelen: De binnenafwerking van de woning blijft intact. Er gaat geen binnenruimte verloren. De werken kunnen snel worden uitgevoerd zonder de woning te moeten betreden. Interessante oplossing bij renovatie van de dakbedekking.

De isolatie van een ‘sarkingdak’ vergt echter veel expertise. De werken moeten worden uitgevoerd door een ervaren onderneming.

Uitvoering: De bestaande dakbedekking (pannen, latten en planken) wordt verwijderd.

FORISOL gebruikt meestal isolatieplaten van polyurethaan. De platen worden geplaatst op latten, ribben die worden vastgespijkerd op kepers of spanten. Het is ook mogelijk om vooraf een draagvlak van houten planken te installeren.

Op de isolatieplaten wordt een onderdak bevestigd. Het vocht of de condensatie kan van binnen naar buiten verdampen, maar er kan geen vocht van buitenaf naar binnen dringen.

Als de oude kepers beschadigd zijn, raadt FORISOL aan om openschalige dakelementen te gebruiken. Die vervullen 3 functies: 1 – Drager voor de dakbedekking 2 – Efficiënte thermische isolatie van PU 3 – Binnenafwerking en onderdak.

Er wordt afgeraden om bij renovatie oude pannen of leien te recupereren. Oude leien vertonen vaak onzichtbare microscheurtjes die bij vorst kunnen uitgroeien tot echte barsten.

We zullen zo snel mogelijk antwoorden en bieden u een onverslaanbare verhouding tussen kwaliteit en prijs aan.

ISOLATIE VAN HET PLATTE DAK

Een slecht geïsoleerd dak betekent 30% meer verwarmingskosten. Een goed geïsoleerd dak verbetert uw comfort in de winter en beschermt u tegen de hitte in de zomer. Het verhoogt de energieprestaties van uw gebouw (EPB).

FORISOL is een erkende onderneming, wat betekent dat u voor de uitvoering van uw isolatiewerken de verschillende gewestelijke premies kunt aanvragen.

ISOLATIE VAN HET PLATTE DAK LANGS DE BUITENKANT

Net als voor hellende daken is de isolatie van platte daken bepalend voor het thermisch comfort. De isolatie verlaagt ook het energieverbruik van het gebouw.

Warm dak

Bij een ‘warm dak’ wordt de thermische isolatie aangebracht tussen het dichtheidsmembraan (EPDM, roofing …) en de drager van de dakbedekking (gebinte, betonplaat …). De drager wordt bedekt met een dampscherm. Naargelang het geval bestaat het isolatiemateriaal uit polyurethaan- of polystyreenplaten (eventueel gepostformeerd) of sandwichpanelen.

Een ballast van gerold grind 8/16 beschermt de dakbedekking tegen uv-stralen en de weersinvloeden.

Koud dak

Als een warm dak niet mogelijk is, kan een koud dak worden gerealiseerd. In dat geval wordt de isolatie aan de binnenkant geplaatst. Voor een koud dak moet de geplaatste dichting in perfecte staat verkeren.

Uitvoering:

Eerst wordt een verlaagd plafond gerealiseerd als dat nog niet bestaat.

Op het plafond wordt vervolgens een dampscherm aangebracht (meestal gipsplaten) aan de warme zijde van de isolatielaag. De thermische isolatie komt bovenop het dampscherm, tussen de balken van het verlaagd plafond. Meestal wordt glaswol gebruikt. . De bovenlaag van het dak (drager en dichtingsmembraan) wordt op de isolatie geplaatst. Tussen beide moet een luchtspleet worden voorzien.

We zullen zo snel mogelijk antwoorden en bieden u een onverslaanbare verhouding tussen kwaliteit en prijs aan.

ISOLATIE VAN DE BUITENMUREN: GEVELBEKLEDING

De gevelbekleding beschermt het gebouw tegen regeninfiltratie. Ook de thermische isolatie van de buitenmuren wordt beschermd.De gevelbekleding wordt meestal uitgevoerd met kunstleien, vezelcementplaten of composiethout.

Buitenbekleding op een niet-geïsoleerde (top)gevel heeft een reëel effect op de thermische maar ook de akoestische isolatie. De buitenmuren verliezen minder warmte in de winter en behouden de koelte in de zomer.

Met een buitengevelbekleding verliest u geen bewoonbare ruimte, zoals soms wel het geval is als u de muren laat isoleren langs de binnenkant. En nog een voordeel: tijdens de werken kunt u gewoon in uw woning blijven wonen!

Forisol, specialist in dakgoten en zinken dakbedekking.

ZINGWERK: Onze dakdekkersploegen verzorgen alle zinkwerkzaamheden, zoals dakranden, dakgoten, kilgoten en regenpijpen…

ZINKEN DAKBEDEKKING: Wij verzorgen zinken dakbedekking (met staande naad)

PLAT DAK MET ZINKBEDEKKING: Zink geeft een bijzondere uitstraling aan het gebouw en benadrukt de architectuur. Levenslange garantie: de duurzaamheid wordt geraamd op honderd jaar. Wij zorgen voor uw zinken dak met staande naad.

INSTALLATIE EN RENOVATIE VAN HET DAKTIMMERWERK

Een daktimmerwerk in goede staat is een van de sleutelelementen voor een gezonde en stevige woning. Het is een van de fundamentele elementen van een gebouw. FORISOL beheerst perfect de verschillende technieken voor daktimmerwerk in alle stijlen: traditioneel, met spanten, ... Renovatie, uitbreiding van uw woning of nieuwbouw? Vertrouw op de professionele knowhow en ervaring van FORISOL. Welk timmerwerk u ook wenst of nodig heeft, de dakdekkers en schrijnwerkers van FORISOL hebben het antwoord op uw vraag.

Professioneel en betrouwbaar.

Een betrouwbare partner voor isolatie
en de renovatie van uw woning

Volledig vergund en verzekerd.

Betaalbare en concurrerende prijzen.

Een kwaliteit die erkend en gecontroleerd wordt.

Meer dan 30 jaar ervaring