Accueil | Isolatie | Isolatie van het dak langs buiten.

Isolatie van het dak langs buiten.

FORISOL RENOVEERT EN ISOLEERT UW DAKEN.

Een slecht geïsoleerd dak betekent 30% meer verwarmingskosten. Een goed geïsoleerd dak verbetert uw comfort in de winter en beschermt u tegen de hitte in de zomer. Het verhoogt de energieprestaties van uw gebouw (EPB).

FORISOL is een erkende onderneming, wat betekent dat u voor de uitvoering van uw isolatiewerken de verschillende gewestelijke premies kunt aanvragen.


Vraag een offerte of een afspraak aan.

DAKISOLATIE LANGS DE BUITENKANT

Hellende daken worden gewoonlijk langs de binnenkant geïsoleerd. Ook isolatie langs de buitenkant is echter mogelijk. . Een dak dat langs de buitenkant wordt geïsoleerd, noemen we een “sarkingdak”’. Deze moderne manier van isoleren biedt enkele voordelen in vergelijking met de traditionele methode.

Voordelen: De binnenafwerking van de woning blijft intact. Er gaat geen binnenruimte verloren. De werken kunnen snel worden uitgevoerd zonder de woning te moeten betreden. Interessante oplossing bij renovatie van de dakbedekking.

De isolatie van een ‘sarkingdak’ vergt echter veel expertise. Deze manier van isoleren moet worden uitgevoerd door een ervaren bedrijf. 

Uitvoering: De bestaande dakbedekking (pannen, latten en planken) wordt verwijderd.

FORISOL gebruikt meestal isolatieplaten van polyurethaan. De platen worden geplaatst op latten, ribben die worden vastgespijkerd op kepers of spanten. Het is ook mogelijk om vooraf een draagvlak van houten planken te installeren.

Op de isolatieplaten wordt een onderdak bevestigd. Het vocht of de condensatie kan van binnen naar buiten verdampen, maar er kan geen vocht van buitenaf naar binnen dringen.

Als de oude kepers beschadigd zijn, raadt FORISOL aan om openschalige dakelementen te gebruiken. Deze behuizingen combineren 3 functies : 1 – Dakbedekkingsondersteuning 2 – Hoogwaardige thermische isolatie met PU 3 – Een binnenafwerking en dakfolie.

Er wordt afgeraden om bij renovatie oude pannen of leien te recupereren. De oude dakpannen vertonen vaak onzichtbare microscheurtjes die bij bevriezing kunnen veranderen in scheuren. 


Vraag een offerte of een afspraak aan.

We zullen zo snel mogelijk antwoorden en bieden u een onverslaanbare verhouding tussen kwaliteit en prijs aan.

Professioneel en betrouwbaar.

Een betrouwbare partner voor isolatie
EN DE RENOVATIE VAN UW WONING

Volledig vergund en verzekerd

Betaalbare en concurrerende prijzen.

Een kwaliteit die erkend en gecontroleerd wordt.

Meer dan 30 jaar ervaring